שעון הקיץ נכנס לתוקף – אך למרות השיפור לעומת שנים קודמות, גם השנה הוא יסתיים מוקדם מדי. בכנסת הקודמת, בעקבות המערכה הציבורית שהובלתי בנושא, התקבל תיקון לחוק שעון הקיץ, ונקבע שהוא יסתיים מדי שנה ב-1 באוקטובר. 

זהו הישג משמעותי לעומת המצב הקודם: שעון הקיץ מתחיל ומסתיים לפי תאריך לועזי קבוע (ולא תאריך עברי המשתנה כל שנה), ותקופתו הוארכה. אולם הדבר עדיין רחוק מהנדרש. 

לכן, הגשתי הצעת חוק חדשה להארכת שעון הקיץ עד 1 בנובמבר, כמו במדינות האיחוד האירופי וארה"ב. הצעת החוק תעלה להצבעה עם תום פגרת הכנסת.

 כאשר שר הפנים הקודם, אלי ישי, נדרש לסוגיה, הוא מינה וועדה שכלל לא דנה בסוגיות המרכזיות של השפעת שעון קיץ ארוך על המאבק בתאונות הדרכים ועל ניצול שעות הפנאי. כולי תקווה ששר הפנים החדש, גדעון סער, יגיע עם גישה רעננה לנושא, ויחליט לתמוך בהצעת החוק החדשה ולהאריך את שעון הקיץ.

רק הארכה קבועה של שעון הקיץ עד 1 בנובמבר, תצמצם את תאונות הדרכים, תחסוך בחשמל, ובעיקר תאפשר לכולנו שעה נוספת של אור אחה"צ. זה הדבר הנכון לעשות, לטובת כלל הציבור בישראל. אלי ישי והסיעות החרדיות בלמו את הנסיונות להאריך את שעון הקיץ כנדרש. כעת ניתן להשלים את המהלך, ולשים קץ סוף-סוף לאיוולת המשונה הזו.